Prylar för att få släta ben

rakning, vaxning, av ben

Metoderna och prylarna för att få släta ben, de är många. Det finns rakhyvel, rakapparat, slipning, varmvax, kallvax, krämer, epilator, diatermi, gentle laser och IPL. Man kan göra på egen hand, så väl som få vaxning i Stockholm på salong. Men vad fungerar egentligen bäst? En bra hyvel är det allra snabbaste sättet att få lena ben. Dock är det ju som så att man måste raka sig rätt ofta. Efter ett par dagar är det stubb igen och åter dags att raka. Rakapparat finns ju med, men även det ger stubb efter ett par dagar. Det finns slipning med, som är mest för att slipa bort stubben, med hjälp av ett slags slippapper.

Släta ben länge

För att få släta ben länge, utan att det blir stubb efter ett par dagar så kan man vaxa. Det finns både varmvax och kallvax. Sedan finns det även krämer som fungerar på ungefär samma sätt. 

Epilator är en annan sak som ger släta ben längre. Det är en slags elektrisk hårutdragare. Den rycker ut hårstrået med roten på samma sätt som vid vaxning, skillnaden är att det tar längre tid och gör ondare. Dock blir det hår som växer ut mjukare och tunnare, dessutom kan återväxten hämmas.

Sedan finns det även olika sorters laserbehandlingar man kan få. Det får man gå till salong för att göra. Det finns förvisso apparater och prylar att köpa hem för det, men det är tryggare att låta ett proffs göra det.

 

 

2 Jan 2020