Portabel AC är en bra pryl

Alltså jag tror jag är kär i en pryl! Det är min portabla AC som räddade mig och min mentala hälsa denna sommar. I flera år har jag gått och svettats och försökt svalka mig på olika sätt när det varit som varmast. I år slog jag till och köpte mig en AC efter att ha läst testet på bastitest24 och jag ångrar mig inte en sekund!

När termometern visade på nära 40 grader ute och kvicksilvret snabbt rörde sig uppåt även inomhus var det bara att knäppa igång den och känna hur luften blev svalare och svalare. Varför har jag inte köpt en tidigare? 

Busenkel att installera

Fördelen med en portabel AC är att man kan flytta runt den. Visst den väger en del, men det finns ju hjul på den så det är inga bekymmer. Det följde med en slags plastskiva med ett hål i och jag köpte även till en duk som man sätter i fönstret. Det är för att man inte ska suga in den varma luften igen.

Sen lägger man luftslangen så den kan köra ut all varmluft. Det finns också en funktion med avfuktning. Den har jag inte vågat testa än. Man måste sätta fast en vanlig slang på AC´n först och jag vet inte riktigt vart jag sen ska dra den. Till badrummet? Eller ut genom fönstret? Pappa sade man kunde ställa en hink bakom AC´n men jag vet inte, det känns lite läskigt. 

25 Sep 2022