Få fram julbelysningen

Har ni fått fram er julbelysning och ljusslingor än? En del tar ju fram dem lagom till första advent, andra börjar att så smått pynta trädgården nu. Om du inte har rätt sorts kontakt ute, se till att ta dit en elektriker Västerås som kan fixa det före du hänger upp din belysning. 

Det är väldigt viktigt att se till att använda ljusslingor som är avsedda för utomhusbruk samt att du bör kontrollera att de är CE-märkta. Det kan vara smart att satsa på LED, för de blir inte så varma som vanliga. 

Om du tar fram dina gamla slingor, se till att testa alla lampor, så att de fungerar, samt se även till att sladden är hel och att kontakten inte glappar. Då bör du kasta den och köpa ny!

Gör det fint med ljusslingor

Det finns ju en massa sätt att dekorera med ljusslingor på. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna, samt hur många och långa slingor du har!

Populära ställen att hänga upp julbelysningen på:

  • På buskar, häckar och i träd
  • Runt pelare och stolpar
  • Runt fönster, dörrkarmar och entréer
  • Nära infarter och gångvägar
  • Sidofönster och växter

Utöver att pynta med ljusslingor, så komplettera gärna med söta lys-djur, som renar, eller tomtar och snögubbar. Lykta med blockljus på trappan är vackert, samt även att ha en fin krans på dörren. En sådan kan du binda själv, köpa färdigt, eller satsa på en i fejk-material. 

 

7 Dec 2021