Smarta tips för renare disktrasa

En disktrasa är en pryl de allra flesta av oss har hemma. Dock är det ju även en sak som kan vara en av de allra värsta bakteriehärdarna i köket. De flesta har nog känt lukten av en trasa ibland och kastar den. Men det är inte ett måste att kasta din trasa. Det går att få den ren och användbar igen. Det är bra för miljön och plånboken att kunna använda din trasa om och om igen. En annan bra sak för plånboken är att ta hjälp med din flyttstädning eftersom du då kan nyttja RUT-avdraget. 

Skölj i kallt vatten

Det vanligaste man gör när man sköljer ur sin disktrasa är ju att göra det i varmt vatten. Men det ska man inte göra. Det är ju så att bakterier trivs bra mycket bättre i varm miljö. Därför bör du alltid skölja av den i kallt vatten! Se också till att krama ur den ordentligt efteråt så att den torkar snabbare.

Om trasan börjar se lite tråkig ut så går det utmärkt att tvätta den i tvättmaskinen. Kör då minst 60 grader så att alla bakterier dör. Du kan även bli av med alla bakterier om du kokar den i vatten tillsammans med tvättmedel, diskmedel, såpa eller bikarbonat. 

Ibland är det bättre med papper

Vissa saker bör du inte använda disktrasan till att torka med. Det är bland annat köttsaft. Då är det bra mycket bättre att använda dig av hushållspapper som du sedan kastar. 

27 Apr 2021