Häftigt med konserverade blommor

En häftig grej som kommit att bli allt mer populärt, det är konserverade blommor. Idag finns det många varianter av dessa. En typ är den så kallade evighetsrosen som finns att hitta på www.blossomia.se. Konserverade blommor genomgår en slags process där man gör en slags torkningsprocess kan man säga, så att de behåller sitt naturliga utseende. De ska dock inte förväxlas med vanliga torkade blommor. Konserverade blommor är tåligare samt att de behåller även sin form, färg och sin doft! Idag kan en konserverad blomma hålla i upp till 2 år.

Ta hand om din konserverade blomma

Oavsett om du köper en evighetsros eller andra konserverade blommor, så bör du sköta om den på rätt sätt. Du måste se till så att den inte utsätts för direkt solljus, eftersom det kan förstöra den. De ska inte heller blötas ner, så låt dem inte fuktas ner, samt låt bli att ställa dem i vatten. De behöver inte det!

Du kan även se till att göra rent blomman ibland, med en torr borste eller damma av den. 

Även torkade blommor är fina

En annan variant är torkade blommor, något man kan göra själv om man vill. Dessa är dock mer sköra och kan gå sönder om man tar på dem allt för mycket. Dock är de fina att ha som dekorationer hemma. Du kan enkelt torka blommor som eterneller till exempel, men dessa finns också att köpa i olika butiker. 

19 Apr 2023