Nästan som träning på arbetstid

Jag har en kompis som jobbar på ett kontor. Hon har ofta berättat om hur jobbigt det är att sitta på rumpan hela dagarna men igår så hade hon ett leende på läpparna när vi träffades. De hade skaffat skrivbord man kan höja och sänka på hennes jobb och hon var hur nöjd som helst. Hon sade att det var lite som att träna medan hon jobbade och att kunna välja själv om man vill sitta eller stå är bra för både kroppen och hjärnan. Det var på tiden tyckte hon, och jag håller nog med. 

Man börjar ju fundera

Det skulle ju funka även hemma med ett höj och sänkbart skrivbord. Inte för att jag sitter så jättemycket vid datorn men när man gör det så är det ju bra om man kan välja att stå upp istället. Fast då kanske man måste ha en mjuk matta också för det kan ju bli jobbigt för fötterna. Men än viktigare, det är en pryl som inte alla har hemma och bara det är ju en grej som gör att man blir extra sugen. 

Vilken färg?

Då kommer man genast till den svåraste frågan av dem alla. Vilken färg ska skrivbordet ha? De finns ju i alla möjliga färger idag och även om jag gillar att vara modern så kan det ju vara läge att skaffa ett skrivbord som är mer träfärgat. Alla dessa beslut! Jag får fundera nån vecka till tror jag ha ha ha. 

21 Feb 2019